Waarom je social media beter kunt uitbesteden

03 2022 | Adverteren

uitbesteden? Kan ik het niet veel beter zelf doen, want niemand kent het bedrijf zo goed als ik zelf?’ Je snapt dat ik dit natuurlijk ging uitleggen en het leek mij verstandig om hier een blog over te schrijven. Ik geef jou 5 redenen waarom jij je social media beter kunt uitbesteden aan een professional.

Het scheelt ontzettend veel tijd

Misschien voor de hand liggend, maar toch zie ik dat veel ondernemers zich vergissen in de tijd die in social media gaat zitten. Het is niet snel een foto maken en je zet er wat onder en dan je klaar voor de rest van de week. Je social media frequent, professioneel en trouw blijven beheren is een uitdaging. Het kost namelijk heel veel tijd. Niet alleen omdat je goed moet nadenken over wat je post, maar ook wanneer, hoe je het post en wat je daarna doet met de reacties die je erop krijgt. Er zit een hele strategie achter. En als je je dan voorneemt om nu echt te gaan zitten om de juiste content te maken laat de praktijk zien dat het toch een vergeten kindje wordt. Wat natuurlijk begrijpelijk is. Het is niet begrijpelijk dat je social media laat liggen, maar wel dat je het te druk hebt met andere dingen. Daarom is het fijn als iemand dit voor je uit handen kan nemen.

Het wordt strategisch ingezet

eer producten verkopen? Om deze doelen te behalen is er kennis en ervaring nodig. Ik weet precies welke hashtags werken, hoe lang de berichten moeten zijn, de tone of voice we moet gebruiken, wanneer we moeten posten en hoe we van jouw volgers echte fans maken.

We hebben geen keus of we aan social media doen. De vraag is hoe goed we het doen.

Consistentie

Misschien herken je het wel? De ene week ben je enthousiast en plaats je 3 berichten en krijg je veel interactie op je berichten. Vervolgens heb je twee drukke weken achter de rug en besef je dat je al een week niets geplaatst hebt op je kanalen.

Consistentie is de sleutel tot succes als het gaat om social media marketing. Om herkenning van je merk te creëren moet je consequent zijn in het plaatsen van berichten. Mensen zijn je zo weer vergeten als je niet consistent berichten plaatst. Je geeft ze een reden om jou te volgen, als er consistent berichten worden geplaatst.

Door jouw social media voor jouw bedrijf uit te besteden, weet je zeker dat er consistent berichten worden geplaatst. Dit is een groot voordeel als het gaat om resultaten!

Kennis en ervaring

De social media branche ontwikkelt zich continue. Wat gisteren trending was, kan vandaag niet meer werken. Als social media marketeer ben ik dagelijks bezig hiermee. Ik blijf mij continue bijscholen en ik zorg ervoor dat ik up to date blijf van de laatste trends en ontwikkelingen. Vooral op het gebied van adverteren moet je de juiste kennis in huis hebben. Niet iedereen kan dit en je wil niet onnodig geld gaan investeren in advertenties die niet gaan werken. Door het uit te besteden ben je er zeker van dat het ook wat oplevert.

Het werk gaat altijd door

Stel dat er een medewerker in jouw onderneming verantwoordelijk is voor de social media van jouw bedrijf, maar deze medewerker zit ziek thuis. Betekent dit dat een collega die hier geen ervaring mee heeft dit zal oppakken? Of staat jouw social media stil zolang de medewerker thuis zit? Tevens stopt social media niet om 17:00 uur. Gebruikers van social media zijn na 17:00 uur juist actiever dan normaal. Juist dan buiten kantoortijden moet je actief zichtbaar zijn op je social media.

Wil jij groeien met je bedrijf op social media? Ik help je graag. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit vind je ook leuk!