Remote werken in Mexico

03 2022 | Reizen

Precies 3 weken geleden vertrok ik naar Mexico om mijn langgekoesterde droom te verwezenlijken. Werken en reizen als digital nomad. Uhm watte? Ze noemen iemand een digital nomad wanneer je online werkt en rondreist. Je verblijft dus niet op één plek. Mijn digital nomad ervaring is dus in Mexico begonnen en ik heb nog vele andere landen op de planning staan, waaronder El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica & Panama. In deze blog lees je mijn ervaring van werken en wonen in Mexico.

Het tijdsverschil

Tussen Nederland en Mexico zit best een groot tijdsverschil. In eerste instantie dacht ik dat het maar 6 uur was, maar op sommige plekken was het zelfs 7 uur. Hier kwam ik achter toen mijn tijd op mijn laptop anders was, dan op mijn telefoon. Dit bracht soms best wel verwarring met zich mee. Ik heb mij stiekem er soms best in vergist. Door het tijdsverschil moest ik proberen om mijn tijd ook zo goed mogelijk in te delen. Ik werkte daarom vaak in de ochtend, maar als ik in de ochtend ook al wat wilde doen, dan deed ik het noodzakelijke in de ochtend. Zo hadden mijn klanten altijd op tijd antwoord. Als bij mij de middag begon, was in Nederland al de werkdag voorbij. Het maakte dan niet meer uit of ik het in de middag of in de avond deed. Meetings plande ik voor mezelf in de ochtend in.

Het internet

Een van de belangrijkste dingen voor een digital nomad is natuurlijk het internet. Hoe stabiel het internet overal is in Nederland, zo onstabiel is het in Mexico. Het ene moment doet de Wifi het goed en het andere moment werkt het voor geen meter. Over het algemeen werkte overal de Wifi wel goed genoeg om mijn werkzaamheden op de laptop te doen. Alleen online meetings daar had hij soms wat moeite mee. Ik probeerde mijn verblijven er natuurlijk zo goed mogelijk op uit te zoeken. Alleen soms als je ergens aankwam bleek het internet toch wat minder goed te werken.

Mijn favoriete plekjes in Mexico

In Mexico ben ik gaan rondreizen door het gedeelte Yucatan en Quintana Roo. Ik ben onder andere geweest in Cancun, Isla Holbox, Valladolid, Merida, Bacalar, Tulum, Playa del Carmen, Cozumel en Isla Mujeres.

Ik vond Valladolid en Bacalar heel leuk. Het toerisme in Bacalar is nog niet heel groot. Mijn voorkeur gaat ook vaak uit naar de wat mindere toeristische plekken. veel mensen slaan deze plek over. Alleen ik zou hem zeker toevoegen aan je reis als je in Mexico bent. Je kan hier zeilen over het prachtige blauwe meer.

Twijfel je nog om zelf remote te gaan werken in Mexico? Ik zeg vooral doen. Het weer, de mensen en het land is prachtig. Daarnaast ontmoet je ook heel makkelijk andere digital nomads en reizigers.

Benieuwd waar ik allemaal ben geweest? Op mijn Instagram deel ik veel over mijn reizen!

Dit vind je ook leuk!