Hoe adverteer je met Black Friday?

11 2022 | Adverteren

Black Friday, het fenomeen dat is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Dit is hét moment dat vele consumenten de beste deals gaan inslaan. Dit betekent ook dat het grootste deel van de bedrijven hier veel reclame voor maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar bent tussen de massa van bedrijven die veel promotie doen voor deze dag? In dit blog leg ik je uit hoe jij ondanks de moordende concurrentie een succes van jouw Black Friday advertentiecampagne kan maken.

Voorbereiding: Bereid jouw doelgroep voor op Black Friday

Veel consumenten oriënteren weken voor Black Friday zich al op de kortingen die er zullen zijn tijdens Black Friday. Het is dus zonde als je pas enkele dagen voor Black Friday start met adverteren. De kans is dan groot dat jouw potentiële doelgroep zich al voldoende georiënteerd heeft bij de concurrent. Het is dus belangrijk om jouw potentiële klanten al ruim voor Black Friday warm te maken, zodat er op Black Friday voor jouw product of dienst gekozen wordt. 

Adverteer met warme doelgroepen

Warme doelgroepen zijn doelgroepen die al een keer interactie met jou of jouw bedrijf hebben gehad. Deze doelgroepen zijn super interessant voor jouw Black Friday campagne omdat deze doelgroep al enige mate van interesse in jouw product of dienst heeft getoond. Met een mooie Black Friday campagne kan jij deze doelgroep over de streep trekken om een aankoop bij jou te doen. 

Creëer urgentie

Black Friday is misschien wel de dag van het jaar dat de koopintentie het grootst is. Er zijn ontzettend veel aanbieders die strooien met mooie kortingen. De consument heeft dus veel keuze tussen kortingen bij verschillende aanbieders. Maar hoe zorg je er nu voor dat consumenten een aankoop bij jou doen tijdens Black Friday? Urgentie creëren is hiervoor een goed middel. Door urgentie creëren geef je de consument het gevoel dat zij NU de aankoop moeten doen omdat zij anders iets mislopen. Urgentie kan gecreëerd worden door te benadrukken dat de korting enkel deze dag geldig is of woorden te gebruiken als op=op of slechts x-aantal producten beschikbaar. 

Verleng de actie tot Cyber Monday

Hoewel Black Friday het bekende fenomeen is, mag Cyber Monday ook zeker niet vergeten worden. Het gehele weekend van Black Friday tot en met Cyber Monday is de koopintentie erg hoog. Het is dus zonde om je enkel te beperken tot Black Friday.

Dus wil jij graag met Black Friday adverteren en kun jij daar hulp bij gebruiken? Plan dan een gratis kennismaking in.

Dit vind je ook leuk!